Сайт свадебного фотографа
Все для Вас:
Статьи:

Для тих, хто збирається приступити до таїнства Вінчання

Стаття російською

 

Напередодні вінчання (приблизно за тиждень) молодятам треба прийти до Сповіді та Причастя. Ці таїнства потребують певної підготовки.
 

  • Перед Причастям треба дотримуватись посту, бажано тиждень, але мінімум три дні. В ці дні не можна вживати їжу тваринного походження (м'ясо, молочні продукти, яйця), алкогольні напої. Треба утримуватись від усіляких розваг, намагатися бути стриманим у всьому. Обружені люди під час посту утримуються від подружніх стосунків (принаймі напередодні Причастя).
     
  • Не можна приступати до церковних таїнств жінкам у нечисті дні.
     
  • Напередодні причащення Святих Христових Таїнств з 24:00 не можна їсти, пити і курити.
     
  • Піст треба сполучити з молитвою. Для цього необхідно мати (або придбати в церкві) православного молитовника, який містить правило до Святого Причастя. Якщо родина не воцерковлена та не має звичаю молитися постійно вранці і ввечері, то це буде гарною нагодою розпочати своє церковне (а заразом і подружне) життя з молитви, намагаючись протягом посту щодня прочитувати ранішні та вечірні молитви. Протягом підготовчих днів бажано прочитати канони: покаянний до Господа Ісуса Христа, до Пресвятої Богородиці та Ангела-Охоронителя. Напередодні Причастя окрім вечірніх молитов треба прочитати правило до Святого Причастя. Читати молитви треба не кваплячись, зосереджуючись почуттями й думками на словах молитов.
     
  • Усім дорослим перед причащенням необхідно прийти до таїнства Сповіді. Для цього краще відвідати вечірне богослужіння, яке відбувається напередодні Літургіі щосуботи. Для підготовки до сповіді треба проаналізувати своє життя, переглядаючи його у світлі заповідей Божих. У молитовниках у розділі “Сповідь” містяться запитання, які можуть допомогти глибше побачити свої гріхи. Власне, перед самим таїнством, священник запрошує всіх сповідників підійти і вислухати молитви. Далі по одному люди підходять до аналоя (підставик, на якій покладено хрест і Євангеліє). Підійшовши, треба перехреститися, поцілувати хреста і євангеліє, покласти на євангеліє праву руку, та, схиливши голову, розпочати сповідь. Як правило, сповідь розпочинається словами: “Каюся Господеві Богу моєму Ісусу Христу, Його Пречистій Матері та всім святим, і тобі, чесний отче, в усіх гріхах моїх, вільних і невільних, свідомих і несвідомих, які заподіяв від юності моєї аж до цієї години, особливо ж хочу додати...” далі докладно розповідеється про всі гріхи, які бентежать душу, нічого не приховуючи, щоб отримати прощення від Самого Господа. В разі крайніх обставин можні сповідатися безпосередньо перед початком Літургії.
     
  • Причастя — таїнство, в якому під виглядом хліба та вина вірні споживають Дійсне Тіло та Дійсну Кров Господа Ісуса Христа “на відпущення гріхів та життя вічне”. Приступати до нього можуть тільки вірні Православної Церкви, які з'єднанні з Богом у таїнстві Хрещення та відповідно підготувалися. Приступати до Святого Причастя треба з вірою, страхом Божим і любов'ю. Таїнство здійснюється під час Божественної Літургії, яка відправляється щонеділі. Коли священик виходить з Чашею на солею (підвищення перед вівтарем), причасники підходять зі складеними навхрест руками (правиця зверху) та з брагоговінням слухають молитву перед Причастям. Увага! Біля Чаші зі Святими Дарами треба поводитися дуже обережно: не робити ані поклонів, ані хрестного знамення, ніяких різких і зайвих рухів! Підходячи до Чаші, називають своє ім'я та гарно відкривають уста. Прийнявши Святі Дари, обтирають рота церковною хустиною та цілують край Чаші. Далі проходять до людини, яка подає запивку та частину проскурки. Споживши все це, роблять хресне знамення та благоговійно кланяються, дякуючи Богові, який сподобив їх бути причасниками Святощів Своїх. Перебувають у молитві до кінця служби, потім підходять до святих ікон, та, отримавши благословення священика, йдуть додому, зберігаючи себе в мирі та чистоті увесь цей день.
     
  • Під час прийняття таїнств необхідно мати на собі натільний хрестик.

Для вінчання потрібні:

  1. Натільні хрестики.
  2. Пара ікон (Спасителя і Пресвятої Богородиці).
  3. Два рушники на ікони.
  4. Один довгий рушник, щоб застилати під ноги.
  5. Хустина, щоб зв'язувати руки.
  6. Хустина, щоб покривати молоду.
  7. Чотири серветки або носовички.
  8. Дві свічки.
  9. По можливості — пляшка “Кагору”
Реклама:

 

 

© 2006―2013 Свадебный альбом
Копирование материалов сайта запрещено
Разработка сайта
студия Кубик
Создание сайтов, разработка логотипов